Gyömbéres sütőtökkrém

Hozzávalók:

olívaolaj
vöröshagyma
sütőtök

bors
gyömbér

A hagymát feldaraboljuk, olajon megdinszteljük, megsózzuk. A tököt félbevágjuk hosszában, kikaparjuk a magokat, és sütőben 200 fokon 40 percig (vagy amennyi idő alatt megpuhul) sütjük. Ha megpuhult, ki lehet kanalazni a héjából (ha nem vajpuha, turmixolhatjuk is), hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és a fűszereket (friss gyömbérrel még finomabb), összekeverjük, aztán megvárjuk, amíg kihűl.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s