Székelykáposzta

Hozzávalók:

700 g sertés apróhús (pl. lapocka)
6 evőkanál étolaj
1-5 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg savanyú káposzta
700 ml víz
1 teáskanál köménymag (őrölt)
3 babérlevél
4 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:

A sertéshúst kockákra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és az őrölt köményt, babérlevelet is. Felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk – kb 40 perc. A savanyú káposztát feldaraboljuk (így könnyebben kezelhető), ha nem szeretjük savanyún, előtte átmossuk, majd a húshoz adjuk. Lefedve, lassan készre pároljuk. Tejföllel, kenyérrel tálaljuk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s