Amarántos csokis keksz

Hozzávalók:

100g amarántliszt
100g mandulaliszt
50g tápióka keményítő
2 csipet só
100g nyírfacukor
1 ek. vanília kivonat
1 tojás
0,5 tk. sütőpor
0,25 tk. szódabikarbóna
150ml rizstej
2-3 ek. kókuszzsír
1 púpos evőkanál kakaópor
1 marék aszalt vörösáfonya
50g étcsokoládé apró kockára vágva

Elkészítés:

A csokoládé, vörösáfonya és a tej kivételével az összes hozzávalót tálba mérem, alaposan összedolgozom. Ezután kell hozzáadni a tejet, majd beleforgatni a csokoládé darabokat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe a masszából dió nagyságú gombócokat szakítok, majd kissé ellapítva a sütőpapírra fektetem. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s