Nyers kréker répával

Hozzávalók:

3 szál közepes sárgarépa
fél fej hagyma
2 csésze őrölt lenmag (1-2 órára beáztatva)
0,5 csésze őrölt napraforgómag (beáztatva)
csipet só
tetszőleges fűszerek

Elkészítés:

A lenmagot és a napraforgómagot megőröljük kávédarálón, és kicsit több vizet öntünk rá, mint amennyi ellepi. A répát, hagymát lereszeljük vagy aprítógépben aprítjuk. Összekeverjük az áztatott lenmaggal, ízesítjük. Lehet zöldfűszereket beletenni (bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, stb), vagy keleti ízeket (curry fűszerkeverékek). A tésztaszerű masszából kb 3-4 mm vastag „kekszeket” nyomkodunk szét sütőpapíron vagy teflon sütőlapon. Aszalógépben aszaljuk magas fokozaton 4-5 órát, majd megfordítjuk a lapocskákat (ha elég száraz, kivehetjük alóluk a sütőpapírt is, közvetlenül a rácsra helyezve még hamarabb szárad. Még 4-5 órát szárítjuk, vagy amíg teljesen kész nem lesz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s