Tárkonyos szarvasraguleves

Hozzávalók:

40 dkg vadhús apróra vágva
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
2 liter alaplé / vagy víz és vegeta fűszerkeverék
1 ek tárkony
2 db babérlevél
fél citrom
1 marék zöldborsó
4-5 gomba
2 dl főzőtejszín
kakukkfű
rozmaring

bors

Elkészítés:

A vöröshagymát, és fokhagymákat felaprítjuk, a vadhúst, a gombát, a fehérrépát, a sárgarépát pedig kockákra vágjuk.
A felaprított hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a húst és pároljuk.
Hozzáadjuk a tárkonyt, belefacsarjuk a citrom levét.
Belekanalazzuk a felaprított fokhagymákat, majd felöntjük az alaplével, beletesszük a babérleveleket, és a kakukkfüvet, rozmaringot, sót, borsot ízlés szerint.
Ehhez a répákat adjuk hozzá először, majd amikor már majdnem megpuhultak, akkor a zöldborsót és a felvágott gombákat is beletesszük. A legvégén beletesszük a tejszínt, és forralunk rajta egyet.
Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s